naturalbeautification | wat is botox
253
page-template-default,page,page-id-253,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
Wat is Botox?

Botox is een afkorting voor botuline toxine. Dit is een stofje dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botuline. Botox is een eiwit dat op zenuwcellen werkt. Het blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier, waardoor de spieractiviteit minder krachtig wordt.

 

Doordat Botox de kleine spiertjes in het gezicht kan verslappen is het een uitstekende behandelmethode voor rimpels die ontstaan door spierbewegingen, zoals bijvoorbeeld kraaienpootjes en rimpels op het voorhoofd. Door de vermindering van de spieractiviteit verdwijnen fijne lijntjes en diepe rimpels vervagen.

 

Een Botox behandeling kan zo zelfs rimpelvorming voorkomen. Na verloop van tijd neemt de spieractiviteit in de huid weer toe en herstelt volledig. Naast cosmetische indicaties is Botox ook uitermate geschikt tegen overmatige transpiratie en spierspanningshoofdpijn.

Wanneer behandeling met Botox
voor
na

Door het natuurlijk verouderingsproces ontstaan bij iedereen rimpels. Hierdoor veranderd uw uitstraling. Met behulp van Botox krijgt u een minder boze blik in uw gezicht en een rustigere uitstraling. Door de ontspannen gezichtsuitdrukking herstelt uw huid, waardoor u indirect ook aan rimpelpreventie werkt.

De 3 meest voorkomende zones voor Botox zijn: de voorhoofdslijnen, de frons en de kraaienpootjes.

Botox wordt gebruikt voor:

 • Fronsrimpels
 • Voorhoofdrimpel
 • Lachrimpels/kraaienpootjes
 • Afhangende mondhoeken
 • Putjes in de kin
 • Overmatig transpireren
 • Kaken klemmen/tanden knarsen
 • Spierspanningshoofdpijn/migraine
 • NIEUW: full-face botox
Full- face Botox:

NIEUW is de full face Botox: in plaats van 1 (of meerdere) zones de spiergroepen compleet uit te schakelen, verdeel je bij een Full -face de Botox over het gezicht. Door de hoeveelheid die je normaal voor 1 zone gebruikt te verspreiden, haal je de scherpe randjes eraf en creëer je rust in het gezicht. Dit zorgt voor een verfrissende en natuurlijke uitstraling.

De behandeling met Botox

Voordat u wordt behandeld worden uw wensen in kaart gebracht. Tevens zal door de arts naar uw medische achtergrond en medicijn gebruik gevraagd worden. Aan de hand van uw wensen wordt een behandelplan op maat voor u samengesteld. De totale behandelingsduur is ongeveer 15 min. De Botox behandeling bestaat uit een klein aantal injecties. Over het algemeen is er direct na de behandeling nog weinig resultaat te zien. Het daadwerkelijk effect begint pas na een week. Gemiddeld is het effect 3 tot 6 maanden zichtbaar. Na meerdere behandelingen zal het effect steeds langer aanhouden. De meeste mensen herhalen om het resultaat te behouden de behandeling om de 6 maanden. Na de behandeling met Botox kan er wat roodheid, zwelling of een blauwe verkleuring rond de injectie plaats te zien zijn.

Tips voor de behandeling
 • De kans op bijwerkingen of blauwe plekken bij de behandeling met Botox is heel erg klein. Je hoeft geen voorzorgsmaatregelen te nemen.
 • Voor de arts een behandeling mag geven moet er een toestemmingsformulier gelezen en getekend worden. Neem alvast het formulier “hier” door en stel eventuele vragen voor de behandeling.
 • Mensen met een zenuw-of spieraandoening en zwangere vrouwen mogen niet behandeld worden. Dit is een beslissing uit voorzorg.
Tips na de behandeling
 • Aanspannen van de spieren versterkt het effect van Botox
 • Geen make-up 60 minuten na de behandeling
 • Niet sporten op de dag van de behandeling
 • Vermijd contact met het behandelde gebied voor 24 uur : Geen massages of behandelingen bij een schoonheidsspecialist
 • Geen alcohol tot 6 uur na de behandeling.
Prijzen Botox behandeling

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico’s en de nazorg. Tevens worden de kosten van de voorgestelde behandeling besproken. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst, die zowel door de arts als door u wordt ondertekend.

 

De onderstaande prijzen is een vanaf prijs. De uiteindelijke prijs is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke wensen en wordt vastgesteld en besproken in het consult. De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid die nodig is voor de afgesproken behandeling .

Botox:

De met Botox te behandelen gebieden worden zones genoemd. Een zone is bedoeld voor behandeling van een deel van het gezicht. Met 1 zone worden voorhoofdsrimpels, fronsrimpels of kraaienpootjes (beiden zijden ) bedoeld.

Voor de behandeling met Botox wordt alleen met veilige en gerenommeerde merken gewerkt. Hierdoor kunnen de resultaten, de duur van het effect en de veiligheid van de behandeling optimaal gewaarborgd en gecontroleerd worden.

Botox, halve zone, per behandeling € 100,-

Een halve zone is geschikt voor voorhoofdslijnen of klein gebied zoals kin of mondhoek.

Een halve zone is ook zeer geschikt om nog wat beweging te houden maar om de sterke lijnen te verzachten ( vb voor natuurlijk effect bij lachrimpels).

 

Botox, 1 zone, per behandeling: € 170,-

Een zone Botox is bedoeld voor behandeling van een deel van het gezicht. Met een zone Botox kunnen kraaienpootjes, voorhoofdrimpels of frons gericht worden aangepakt.

 

Botox, 2 zones, per behandeling: € 290,-

Met behulp van twee zones kunnen twee delen van het gezicht gecombineerd worden behandeld. Bijvoorbeeld de kraaienpootjes en het vervagen van de fronsrimpels.

 

Full face botox: € 360,-

Hoeveelheid Botox wordt subtiel over gezicht verdeeld. Laat uw arts u verder informeren tijdens de intake.

 

Botox, 3 zones, per behandeling: € 410,-

Drie zones worden ingezet om alle gebieden van het gezicht aan te pakken: zowel frons- als voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes.

 

Botox, 4 zones, tegen overmatig transpiratie, per behandeling € 530,-